Saltsjöbadens hembygdsförening

Hembygdsföreningens traditionella höstmarknad den 24 oktober hade i år lockat ett rekordstort antal besökare. Särskilt roligt var det att se att så många barnfamiljer hittat till Neglinge Gård.

Den hemkokade marmeladen på krikon plockade från träden vid gården sålde snabbt slut. Något mer närodlat och lokalproducerat lär vara svårt att hitta.

För dom yngsta hade Cecilia ordnat en populär pysselhörna framför brasan i storstugan.

Det var också en ständig kö till Battes berömda strömmingsmackor och Benkes grillade skärgårdskorv. Hembakat bröd med kaffe/te hade en strykande åtgång i det lite höstruggiga vädret.

Några regnstänk satte också fart på försäljningen av designade paraplyer.

Den nyrenoverade jordkällaren, vars inre dagen till ära var upplyst med några fotogenlampor, lockade många att titta in och få en upplevelse av dåtidens sätt att förvara livsmedel.